13.12.07

DIGAR`i kasutamine

Digitaalne arhiiv on lihtne kasutada kõigile. Otsitava materjali leidmine on tehtud lihtsaks kompleksotsingu, märksõnaloendi ning lingi "abi" abil, mis asuvad arhiivi kodulehel.

Arhiveeritud väljaannetele luuakse juurdepääs elektronkataloogi ja bibliograafiliste andmebaaside kaudu, arvestades sealjuures väljaandja kohaldatud kasutuspiiranguid. Otsida saab autori, pealkirja, märksõna ja väljaandja järgi. Lugeja näeb digitaalses arhiivis DIGAR arhiveeritud väljaannete vabakasutusse määratud koopiad. Kasutusfailidele pääseb ligi elektronkataloogi ESTER, Rahvusraamatukogu elektrooniliste andmebaaside (ERB, ISE, BIE) ning DIGARi otsimootori vahendusel." Väljaandeid, mille omanik pole kasutuspiiranguid kehtestanud, saab näha PDF täistekstina

1 comment:

Mimmu said...

Tere! Leidsin ESTERi abiga, et DIGARis võib leida E. Vilde "Külmale maale" 1896. a väljaande. Leidsin kirje ka DIGARist, kuid ei saa raamatu digikoopia avamisega hakkama. Või ei peagi saama? Mida teha, et saaksin kasutada ülalmainitud väljaande digikoopiat?